هکر نامی آشنا در قرن بیست و یکم است؛ سارقی بدون چهره که میتواند از کیلومترها دورتر زندگی شما را به یغما ببرد. حتی میتواند وارد دوربین مداربسته خانه شما بشود و تصاویر دوربین شما را هک کند که با توجه به حریم شخصی، پخش تصاویر برای هیچکس خوشایند نیست؛ لذا هکرها با توجه به این اصل به راحتی از افراد اخاذی میکنند. برای همین نیاز است به امنیت دوربین مداربسته توجه ویژهای شود. در این مقاله نگاه کوتاهی به دوربین مداربسته و تأثیر کابل شبکه بر روی امنیت دوربین خواهیم انداخت.
امنیت دوربین مدار بسته
همانطور که میدانیم این امکان وجود ندارد که تمام تصاویر یک دوربین مداربسته روی خود دوربین ضبط شود. هیچ دوربینی آنقدر فضای ذخیره ندارد که همه تصاویر را بر روی خود ضبط کند؛ برای همین نیاز است تا تصاویر ضبط شده بر روی یک کامپیوتر ضبط شوند. بر این اساس تصاویر ضبط شده باید برای یک کامپیوتر ارسال شود که به دو شکل انجام خواهد شد.
- آنالوگ: در این سیستم ارسال تصاویر بر بستر کابل کواکسیال است. یکی از اشکالات ارسال تصاویر در سیستم آنالوگ کیفیت پایین تصاویر است. برای رفع این اشکال نیاز است طول کمتری از کابل شبکه استفاده شود.
- تحت شبکه: مشخص است که بر مبنای نام ارسال تصاویر در این سیستم تحت شبکه خواهد بود و دوربینهای این سیستم باید با یک ip مشخص به کامپیوتر وصل شوند. در این نوع اتصال نیز نیاز به کابل شبکه است.
تفاوت دوربین مدار بسته تحت شبکه آنالوگ و دیجیتال در چیست؟
جدای از سیستم ارسال تصاویر این دو نوع سیستم در موارد مختلفی با یکدیگر تفاوت دارند که عبارتند از:
تفاوت در امنیت تصاویر: یکی از انواع دوربین که هم در سیستم شبکه و هم در سیستم آنالوگ مورداستفاده قرار میگیرد، دوربین دام Domeاست. این دوربین در سیستم آنالوگ کابلکشی کواکسیال داشته و در سیستم دیجیتال با کابل شبکه ( کابل cat۵ e) سیمکشی میشود. به طور کلی در دوربینهای مداربسته تحت شبکه انتقال تصاویر به صورت ip بوده و امکان سرقت اطلاعات وجود ندارد؛ اما در دوربین مدار بسته آنالوگ که با کابل کواکسیال انجام میشود کافی است فرد به cctv دسترسی پیدا کند، در این صورت به راحتی خواهد توانست اطلاعات را به سرقت ببرد. بهتر است برای آنکه امنیت در دوربین مداربسته حفظ شود، دوربین تحت شبکه کار شود و از کابلهای سری جدید Cat۶ استفاده شود.
تفاوت در کیفیت ارسالی تصاویر: یکی از دوربینهای دیگر که هم به صورت شبکه و هم به صورت آنالوگ دیده میشود، دوربین بولت است. این دوربین به شکل مکعب مستطیل بوده و در فضای باز بیشتر قرار میگیرد؛ لذا این امکان وجود دارد که کابل شبکه این دوربین همواره در اثر آسیبهای طبیعی از بین برود. در دوربین مداربسته تحت شبکه به محض خرابی کابل شبکه تصاویر قطع میشود؛ اما در دوربین مداربسته آنالوگ تصاویر قطع نشده و با نویز ارسال و ضبط میشود. به طور کل کیفیت تصاویر در دوربین آنالوگ از دوربین تحت شبکه کیفیت پایینتری خواهد داشت.
تفاوت در ذخیرهسازی: دو دوربین مداربسته اسپیددام و باکس از انواع دوربینهای رایج در بازار هستند که به شکل آنالوگ و تحت شبکه به فروش میرسند. نکته مهم در استفاده از این دوربینها تأثیر طول کابل بر کیفیت تصویر ذخیره شده است. به طور کلی چه در دوربین آنالوگ و چه در دوربین تحت شبکه، طول کابل بر کیفیت تصویر ارسالی تأثیر دارد. به طور مثال در دوربین مداربسته آنالوگ اگر از سیم کواکسیال استفاده شود، میتوان تصاویر را برای کامپیوتری در فاصله ۳۰۰ متری ارسال کرد؛ اما همانطور که اشاره شد امنیت به این صورت پایین میآید. در دوربین تحت شبکه از کابل شبکه استفاده میشود که بسته به تکنولوژی، در ساخت متراژ کابل متفاوت خواهد بود.
خرید کابل شبکه مناسب دوربین مداربسته
کابل شبکه
بعد از انتخاب دوربین مداربسته، انتخاب تجهیزات موردنیاز در اولویت باید قرار گیرد و یکی از مهمترین وسایل کابل شبکه است. کابل شبکه همانطور که اشاره شد تأثیر مستقیم در کیفیت تصاویر دارد. به طور مثال هرچه درصد مس در مغزی کابل بیشتر باشد، کیفیت تصاویر بهتر خواهد بود. کابل شبکه نگزنس، کابل شبکه cat۵ e، کابل شبکه cat۶ a از جمله بهترین کابلها برای دوربین مداربسته است.
کلام پایانی
یکی از مشکلاتی که امروزه در کابل شبکه وجود دارد، ارائه کابلهای تقلبی با مارک برندهای معتبر در بازار تجهیزات شبکه است. اشاره شد که درصد مس مغزی کابل بر کیفیت تصویر تاثیر خواهد داشت. متأسفانه امروزه شاهد آن هستیم که به جای مغزی مس از آلومینیوم یا فلزات دیگر استفاده میشود که موجب میشود کیفیت تصویر پایین بیاید.
برای همین توصیه میشود جهت خرید کابل شبکه با کارشناسان ما در سیمبان الکتریک تماس گرفته و ضمن دریافت اطلاعات جهت بهترین کابل شبکه دوربین مداربسته، قیمت و مشخصات کابل را هم جویا شوید.